Klarna på väg till börsen – här är landet: ”Ganska snart”

Tittar på största marknaden.

Det var i fjol som Klarna drog igång ett brittiskt holdingbolag. Det sågs av många som ett steg mot en notering.

Bolagets vd och grundare Sebastian Siemiatkowski har också flera gånger nämnt att betalbolaget och banken är på väg till börsen. Och det som varit på tal är en notering i antingen Storbritannien eller USA.

Annons

I en intervju med Bloomberg avslöjar nu vd:n att det främst är aktuellt med en notering i USA. Men varför? Jo, för att USA är bolagets största marknad för närvarande. I alla fall sett till omsättning.

Men när de tar klivet ut på USA-börsen är fortsatt höljt i dunkel. Till Bloomberg säger han att det kan hända "ganska snart". Men mer konkret än så är han inte i intervjun. Det finns inget officiellt datum än, understryker han i intervjun med den prestigefyllda sajten och tidningen.

Under det senast redovisade kvartalet visade Klarna upp imponerande siffror. Efter en rad år med tunga miljardförluster, som till stor dels drevs på av kreditförluster på utländska marknader, så gjorde Klarna istället en vinst på 130 miljoner kronor. Samtidigt ökade tillväxten med 30 procent till 6 miljarder kronor.

Annons