Klarna-rival i samarbete med – Klarna: ”Helt naturligt”

"Får ut mer av att samarbeta än att konkurrera".

Den norska betallösningen Dintero, som bland annat har Schibsted och Bring på ägarsidan, har beskrivits som en Klarna-utmanare. Det hindrar inte de både fintech-bolagen att ingå ett nytt samarbete, något som innebär att Dinteros alla kunder kommer att kunna erbjuda Klarnas betallösning i sina butiker.

I utgångspunkten levererar vi en lite annan lösning än Klarna, men det stämmer ju att vi också är konkurrenter på några områden. Samtidigt är det så att vi med vår lansering av Split Payment och våra ambitioner om ytterligare tillväxt, får ut mer av att samarbeta än att konkurrera, säger Daro Navaratnam, vd för Dintero, och fortsätter:

Annons

En stor del av våra företagskunder uttryckte att de önskade Klarna i vår betallösning. Det är därför helt naturligt för oss att gå in i detta samarbete, för att ge både slutkunder och våra företagskunder den valfrihet de vill ha.

Ska växa internationellt

Dintero, som i november i värderades till 500 miljoner norska kronor, har under de senaste 18 månaderna sett en stark tillväxt. Man har även lanserat sin Checkout-lösning i Sverige och Split Payment i Norge. Navaratnam säger att samarbetet med Klarna kommer att bidra till att stärka Dinteros konkurrenskraft utanför Norges gränser.

Nu är vi gott rustade för ytterligare tillväxt utanför Norge, både ekonomiskt, produktmässigt och kompetensmässigt. Eftersom Klarna är en ledande global betalningslösning, kommer detta samarbete också medverka till att styra vår konkurrenskraft utanför de norska gränserna. Först som en nordisk utmanare och sedan på den internationella marknaden, säger Dario Navaratnam.

Från Klarnas sida är det främst Dinteros betallösning Split Payment, som Klarnas norska vd Geir Østby ser stor potential i. En lösning man själva inte kan erbjuda. I Split Payment kan man dela betalningen till flera säljare på olika plattformar, såsom takeaway från olika matställen eller resor med olika företag.

Det har varit och kommer förmodligen försätta att vara en ökning av den här typen av delningsekonomi och plattformar, där flera leverantörer av allt från mat till transporter kommer att erbjuda sina produkter och tjänster samlat. När Dintero öppnar för möjligheten att betala med Klarna i sin Split Payment-lösning, får slutkunden tillgång till våra populära betalningslösningar också i för den här typen av tjänster. Det är vi väldigt nöjda med, säger Klarnas norska vd, Geir Østby.

Annons