Klarna samlar 4,5 miljarder kronor i ny runda – nu störst i Europa

Toppvärdering efter ny investerarrunda.

Banken och e-handelsleverantören Klarna har avslutat en investeringsrunda som samlat in totalt 460 miljoner dollar, knappt 4,5 miljarder svenska kronor, i nytt kapital. Med det nya kapitalet värderas företaget till 5,5 miljarder dollar, vilket innebär att bolaget nu rankas som det största inom "private fintech" i Europa, och ett av de största företagen inom samma nisch globalt. Bland investerarna finns bland andra Commonwealth Bank of Australia, som är en av Australiens ledande banker. Som en del av affären kommer Klarna och den australiensiska banken att ingå ett samarbete gällande Australiens och Nya Zeelands marknader.

Investeringen ska användas till fortsatt tillväxt i USA, där Klarnas kundskara enligt egna siffror just nu växer med sex miljoner om året. Totalt sett har Klarna nu 3 000 anslutna handelsföretag på den amerikanska marknaden. Bland dem finns företag som ASOS, Superdry och Acne Studios, och globala jättar som H&M och Boohoo Group uppges vara på gång.

Annons

"En avgörande tid"

Sett till alla sina marknader har Klarna nu 130 000 anslutna handlare och används av 60 miljoner konsumenter. Bolaget genomför en miljon transaktioner varje dag.

Detta är en avgörande tid i detaljhandelns historia. I slutändan kommer transparens, teknik och kreativitet att tjäna konsumenten, och det kommer inte att finnas mer utrymme för fantasifulla produkter, icke-transparenta användarvillkor eller brist på äkta omtanke om sina kunder. Alla vi 2 500 som arbetar på Klarna är ödmjuka och hedrade, och nu också ytterligare förstärkta, att spela en roll i denna förbättring av en industri till förmån för konsumenten, världen över och i USA i synnerhet, säger Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski i ett pressmeddelande.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!