Klarna tar klivet in i nytt land – ”en speciell lansering”

Rivstartar med H&M.

Betaljätten Klarna har gått in i ännu en marknad. Den här gången handlar det om Polen, där konsumenterna nu kommer att få tillgång till faktura med betalning inom 30 dagar. H&M är först ut i landet med att erbjuda tjänsten men Klarna meddelar att fler aktörer kommer att presenteras inom kort.

Att handla på H&M ska vara bekvämt, relevant och inspirerande och vi är glada att nu kunna erbjuda modefantaster i Polen ett bekvämt sätt att betala för sina modefynd. Genom partnerskapet med Klarna har vi utvecklat en H&M-betalningslösning som erbjuder våra fans en verkligt modern shoppingupplevelse oavsett var och hur de väljer att handla, säger Mehmet Arisoy, Country Manager för H&M i Polen, i ett pressmeddelande.

Annons

Lanseringen innebär också att de polska konsumenterna får tillgång till Klarnas app. Betalföretaget kommer också att utöka sin närvaro i landet med ett lokalt team och ett kontor i Warszawa. Sedan tidigare har Klarna europeiska kontor i Tyskland, Storbritannien, Belgien, Nederländerna, Spanien, Italien och Norden.

För Sebastian Siemiatkowski, vd och medgrundare på Klarna, sticker lanseringen i Polen dock ut i mängden.

Det är en speciell lansering för mig eftersom mina rötter är polska, och jag är glad att se att e-handelssektorn har blivit en drivkraft för den lokala ekonomin. Klarna är här för att förstärka detta momentum. Vi börjar med vår långsiktiga partner H&M, men vår ambition är att vara en tillväxtpartner för alla polska handlare, stora som små, och arbeta tillsammans för att bygga en lojal och nöjd kundgemenskap kring deras varumärken, säger han i en kommentar.

LÄS ÄVEN: Klarna på väg mot nytt miljardförvärv – kan köpa tysk jätte

Annons