Klarnachefens mammatest avgjorde lanseringen av ChatGPT

"Löser massor av problem".

Det är nog få som missat ChatGPT:s framfart den senaste tiden. AI-tjänsten har blivit omskriven världen över och OpenAI, som ligger bakom ChatGPT, har inte legat på latsidan. Bland annat har man gjort det möjligt för företag att installera ChatGPT i sina appar och tjänster. Något som exempelvis Shopify och Instacart nappat på.

OpenAI har även rullat ut så kallade plug-ins för ChatGPT som kan liknas med hur appar i en mobiltelefon fungerar, och gör att chatbotten kan hämta information från internet i realtid.

Annons

Ett upplägg som Klarna verkar gilla och betaltjänsten har nu lanserat sin egen plug-in som gör det möjligt att fråga ChatGPT om presentidéer, och få svar med köplänkar till Klarna.

USA och Kanada först ut

Till en början kommer tjänsten att testas i USA och Kanada men målet är att rulla ut den i fler regioner inom en inte alltför avlägsen framtid.

För att kunna använda tjänsten måste man installera Klarnas plug-in från ChatGPT:s plug-in butik. Väl installerad så är det bara att sätta igång att be om shoppingtips och produktrekommendationer. Och enligt Klarnas vd, Sebastian Siemiatkowski, har deras plug-in genomgått rigorösa användartester.

Jag är väldigt glad över vår plugin med ChatGPT som är ett exempel på en produkt som klarar mitt "mamma-test", alltså om min mamma skulle förstå och ha nytta av detta. Och det gör den eftersom att den är lätt att använda och löser massor av problem, kommenterar Siemiatkowski.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!