Klarnachefens mammatest avgjorde lanseringen av ChatGPT

"Löser massor av problem".

Det är nog få som missat ChatGPT:s framfart den senaste tiden. AI-tjänsten har blivit omskriven världen över och OpenAI, som ligger bakom ChatGPT, har inte legat på latsidan. Bland annat har man gjort det möjligt för företag att installera ChatGPT i sina appar och tjänster. Något som exempelvis Shopify och Instacart nappat på.

OpenAI har även rullat ut så kallade plug-ins för ChatGPT som kan liknas med hur appar i en mobiltelefon fungerar, och gör att chatbotten kan hämta information från internet i realtid.

Annons

Ett upplägg som Klarna verkar gilla och betaltjänsten har nu lanserat sin egen plug-in som gör det möjligt att fråga ChatGPT om presentidéer, och få svar med köplänkar till Klarna.

USA och Kanada först ut

Till en början kommer tjänsten att testas i USA och Kanada men målet är att rulla ut den i fler regioner inom en inte alltför avlägsen framtid.

För att kunna använda tjänsten måste man installera Klarnas plug-in från ChatGPT:s plug-in butik. Väl installerad så är det bara att sätta igång att be om shoppingtips och produktrekommendationer. Och enligt Klarnas vd, Sebastian Siemiatkowski, har deras plug-in genomgått rigorösa användartester.

Jag är väldigt glad över vår plugin med ChatGPT som är ett exempel på en produkt som klarar mitt "mamma-test", alltså om min mamma skulle förstå och ha nytta av detta. Och det gör den eftersom att den är lätt att använda och löser massor av problem, kommenterar Siemiatkowski.

Annons