Klart: Hon blir Kicks nya VD – ”ett drömuppdrag”

Nya vd:n tror stenhårt på e-handeln.

Freddy Sobin blev i april 2018 Kicks nya vd. Men i början av december förra året stod det klart att han lämnar smink- och skönhetskedjan – för att istället bli vd på den norskägda sportjätten XXL.

Jakten på en ny vd inleddes direkt av Kicks ägare, Axel Johnson-koncernen. Och nu står det klart att Hanna Graflund Sleyman tar över vd-rollen från och med den 1 februari.

Annons

Mer fokus på omni-erbjudandet

Hanna Graflund Sleyman har tidigare haft ledande befattningar på Amazon, Daniel Wellington, Retail & Brands, Polarn & Pyret och McKinsey. Av CV:t framgår det också att hon har varit vd på padelbolaget PDL – och att hon har haft motsvarande roll på Departments & Stores, som äger NK.

Att få leda Kicks Group och utvecklingen av Kicks och Skincitys respektive kunderbjudanden är ett drömuppdrag. Med starka varumärken, stora kundklubbar och engagerade medarbetare har bolaget en oerhörd potential. Under de senaste åren har Kicks utvecklats från en retailkedja med en blygsam andel e-handel till en växande omni-aktör. Jag tror helhjärtat på styrkan i omni-erbjudandet och ser fram emot att tillsammans med kollegorna fortsätta utveckla Kicks och Skincitys kunderbjudanden, och bygga företaget större, starkare och lönsammare, kommenterar Hanna Graflund Sleyman.

"Mycket glada"

Kicks och Skincity gick nyligen ihop. Tillsammans bildar de koncernen Kicks Group. Målet är att bli Nordens ledande skönhetsaktör. Den gemensamma totala omsättningen ligger i dag på drygt 4,5 miljarder kronor.

LÄS ÄVEN: Kicks och Skincity slås ihop: ”Konkurrensutsatt marknad”

Camilla Wideroth, Kicks ordförande och CFO på Axel Johnson, är övertygad om att Hanna Graflund Sleyman är rätt person att leda den nya större organisationen.

Vi är mycket glada att kunna rekrytera Hanna Graflund Sleyman, och är övertygade om att vi med henne adderar en lysande ledare till Kicks Group och Axel Johnson. Hanna har en sällsynt både djup och bred bakgrund. Hennes erfarenhet av såväl snabbväxande online-verksamheter som fysisk retail och omni-erbjudanden gör att hon är mycket väl lämpad att leda Kicks Groups fortsatta tillväxtresa, avslutar hon.

LÄS ÄVEN: Därför överger han Kicks för vd-post på XXL: ”Omtumlande dag”

Annons
Annons