Klassiska modekedjan går i graven: ”Jag är chockad”

"När pandemin kom var det tvärnit".

Covid-19 fortsätter att skörda offer i handeln. Nu har pandemin tvingat modekedjan Berlins i konkurs. Den första butiken öppnade för 87 år sedan, så det är sannerligen en era som går i graven.

Det är med sorg i hjärtat som vi meddelar om att vi idag har gått i konkurs. Efter 87 år tvingas vi nu stänga vårt familjeföretag. Med coronakrisen tappade vi nästan all vår omsättning samtidigt som alla kostnader är kvar. Konkursutförsäljning startar inom närmaste dagarna - vår webshop är stängd, skriver ägarna Annika och Ove Segerlund i kedjans Facebookgrupp.

Annons

Den norrländska modekedjan har, utöver sin e-handel, totalt fem butiker som återfinns i Boden, Kalix, Piteå och Skellefteå. Den första öppnade i Boden år 1933. Men nu är det alltså över.

Jag är chockad över händelseutvecklingen. Före Sverige drabbades av corona såg utvecklingens ljus ut. Vi ökade vår omsättning tills pandemin inträffade, säger Ove Segerlund till Norrländska Socialdemokraten.

"Har klarat världskrig"

Ove Segerlund har drivit butikerna tillsammans med Annika Segerlund, barnbarn till grundarna Erland och Valborg Lundkvist. Totalt är det 20 anställda som berörs av konkursen.

Berlins har klarat världskrig, kubakris och oljekris, internetbubbla men när pandemin kom var det tvärnit. Nu gick det inte längre, säger Ove Segerlund.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!