Koenigseggs nya E-handel

Den svenska sportbilstillverkaren Koenigsegg har fått en ny e-handel som skall främhäva det exklusiva sortimentet på ett attraktivt sätt (inte våra ord). Tanken är att de skall sälja en massa produkter kopplade till varumärket Koenigsegg. Det vore häftigt om man verkligen kunde beställa deras sportbil på sidan och specialanpassa den efter önskemål, om inte annat så för PR-värdet. Tyvärr är det inte möjligt.

– Det är med stor glädje vi öppnar vår första Koenigsegg Lifestyle e-butik för allmänheten i dag. Vi kommer att göra vårt yttersta för att se till att produkterna alltid är av den höga standard som människor förväntar sig av Koenigsegg. Steg för steg kommer vi att bygga upp detta till något som våra fans och ägare kommer att vårda i många år framöver, säger Christian von Koenigsegg.

Annons

Plattformen som butiken skall vara baserad på är det fria systemet nopCommerce. Företaget Kodexe har byggt nätbutiken och de är givetvis glada över att ha fått detta uppdrag.

– Vi har haft ett mycket tätt samarbete med Michael Krüger på Koenigsegg Lifestyle AB. Kodexe har varit med från början och varit delaktiga i lösningens alla delar. Vi har inte bara bistått med det tekniska utan även med strategi och expertkunskap inom e-handel, säger Michael Nilsson Pauli, delägare och systemarkitekt på Kodexe.

Nätbutiken riktas inte oväntat internationellt och det skall finnas tre valutor att välja mellan, svenska kronor, euro och dollar. Betalsystemet skall vara baserat på PayPal.

– Koenigseggs kunder finns över hela världen men kommer att servas från Sverige, Kodexe har byggt systemet på ett sätt som gör att det är enkelt att bedriva dessa internationella affärer. Hanteringen av lager och distribution är också en del av helhetslösningen, denna är också skräddarsydd för att passa Koenigsegg Lifestyles specifika behov, säger Michael Nilsson Pauli.

Den nya webbutiken är avskalad men innehåller en hel del snygga produktbilder, vilka förmodligen behövs när en pikétröja kostar tusen kronor. Ni finner Koenigseggs nya nätbutik här och vi hade faktiskt fel, du kan köpa en av deras bilar i skala 1:18 för 1795kr.

 

Källa: press(1)(2)

Annons
Annons