Kolsyrejätten stänger ned sina nätbutiker i hela världen

Kundtjänsten får en dag ledigt på köpet.

Den ledande tillverkaren av kolsyremaskiner, SodaStream, meddelar att man idag stänger sin e-handel i hela världen. Tilltaget ska dock bara pågå i 24 timmar och är en del av initiativet Global Climate Strike.

Klimatkrisen är en akut fråga och kan inte ignoreras längre. Det är vårt ansvar som ledare att lyssna på den unga generationen men också höja deras röst och agera nu. Att bry sig om naturen är en grundpelare i vårt bolag och vi måste leva som vi lär, säger Eyal Shohat, vd på SodaStream, i ett pressmeddelande.

Annons

I samband med nedstängningen så får även kundtjänsten ledigt och alla anställda uppmanas att strejka för klimatet. Företaget är kända för att bekämpa användningen av engångsplast och detta är ett ytterligare steg i kampen för miljön.

Plastens negativa inverkan på miljön som går hand i hand med den klimatkris som vi just nu befinner oss i har varit en hjärtefråga för SodaStream i flera decennier.

Från klockan 08.00 idag håller alltså SodaStream sin e-handel stängd i 24 timmar, och det ska gälla alla marknader. Företaget ska vara verksamt i 46 länder och tillgängliga i fler än 80 000 butiker på fem kontinenter.

Annons