Komplett ger sig in i skönhetsbranschen

Det norska företaget Komplett, som främst kränger datorprylar på nätet, har gett sig in i skönhetsbranschen. Det är via deras norska sida som de meddelar att de köpt in sig i företaget Blush.no som ska erbjuda produkter inom skönhet och wellness.

- Detta är en helt ny produktkategori för oss, säger Ole Vinje, vd för Komplett-koncernen. Blush.no erbjuder förbrukningsartiklar inom skönhet och wellness som är enkla att beställa och få hemlevererade till sin brevlåda. Tillsammans med entusiastiska medarbetare hos Blush.no kommer vi ytterligare att utveckla nätbutiken till att bli ledande inom sin kategori i Norge.

Annons

Komplett är som sagt helt nya i denna bransch och har tidigare fokuserat på uppköp av företag inom hemelektronik och datorer, en bransch de ska ha 15 års erfarenhet av. Det mest kända uppköpet för oss svenskar är förmodligen när de 2007 förvärvade InWarehouse, som idag är en kopia av Komplett.

- Vi kunde inte få en bättre partner än Komplett-koncernen, säger Stein Inge Hansen, VD och grundare av Blush.no. Blush.no har hittills varit en entreprenörs verksamhet på gott och ont, men vi har alltid fokuserat på att automatisera produkthanteringen, ha bra kundservice, snabb leverans och bra utbud av varor. Med Komplett i ryggen kommer vi att expandera snabbt för att erbjuda den norska befolkningen ett brett utbud av skönhet- och wellnessprodukter på nätet.

Det ska nu bli intressant att se vad Komplett gör med skönhetsbutiken Blush och om deras planer är större än endast den norska marknaden.

 

Källa: press

Annons