Komplett köper in sig i babybranschen

Elektronikjätten Komplett utökar sin portfölj och sitt sortiment. Det norska e-handelsföretaget har nämligen köpt in sig i Babybanden. Ett företag som säljer baby- och barnrelaterade produkter på nätet och i den fysiska världen.

Norska Komplett har främst gjort sig känt för att kränga elektronikprylar på nätet. Det samt fri frakt och fria returer så klart. Men man huserar även inom bank och försäkringar med sajterna KomplettBank.no och KomplettForsikring.no.

Förutom det äger man också nätbutikerna Bildeler.no, som säljer bildelar, och kosmetikbutiken Blush.no. En konkurrent till Norges största nätbutik för kosmetik, Blivakker.no som nyligen slog upp portarna till sin svenska sajt. Nu gör man en satsning på barnprodukter.

Annons

Kan bli en bra affär

Komplett har nämligen köpt 50,1 procent av norska Babybanden som säljer en rad olika baby- och barnrelaterade produkter. Verksamheten som i år väntas omsätta 8 miljoner norska kronor består av en fysisk butik i Kristiansand och nätbutiken Babybanden.no.

Någon köpesumma är inte offentliggjord men pengarna ska gå rakt in i verksamheten. Butikens grundare kommer fortsätta att sköta den dagliga driften men målet är att Komplett ska förvärva resterande 49,9 procent av aktierna senast i slutet av 2019.

– De tillför ett nödvändigt kapital, och om vi gör det bra under de kommande fem åren, så det kan bli en bra affär, säger Erling Natvig, grundare av Babybanden.

 

Källa: Netthandel.no

Annons