Komplett tillbaka på röda siffror i Sverige

"Uppstädningsår" ska göra susen.

När 2018 räknats ihop stod det klart att e-handelsjätten Komplett hade minskat sitt resultat med 300 miljoner. Företaget hade då gjort flera förändringar i sin verksamhet, som att dra sig ur Finland, lägga ner sin marknadsplats och att avsluta sin försäljning av mobilabonnemang.

LÄS ÄVEN: E-handelsjätten Komplett backar med 300 miljoner

Annons

Nu står det klart att inte heller Kompletts svenska dotterbolag, Komplett Services Sweden AB, fick till något lysande 2018. Enligt bolagets årsredovisning, som nyligen inkom till Bolagsverket, sjönk företagets omsättning från 1,128 miljarder till 1,115 miljarder kronor, vilket i och för sig bara är ett tapp på någon enstaka procent.

Resultatet: Minus 12,9 miljoner

På resultatsidan ser det dock lite mörkare ut. På ett år vände Komplett Services Swedens rörelseresultat från nära 780 000 kronor 2017 till minus 12,9 miljoner förra året. Det ska dock tilläggas att 2017 var något av ett undantag eftersom Kompletts verksamhet i Sverige visade upp röda siffror i en rad år även innan dess.

Kompletts vd, Lars Olav Olaussen, har tidigare sagt att 2018 var ett "uppstädningsår" för Kompletts del och att siktet nu är inställt på att återgå till kärnverksamheten, det vill säga e-handeln. Koncernen räknar med ett överskott i kassan under 2019.

Komplett Services Sweden hanterar den försäljning som sker på Komplett.se och Komplett.dk. Företagets huvudkontor ligger i Göteborg.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!