Koncernen får Foten – kedjan ansluter sig med fyra butiker

"Känns verkligen roligt".

SGN Group-ägda SGN Sport, som förfogar över Team Sportia och Sportringen, blir fyra butiker rikare. Specialistkedjan Foten ansluter sig nämligen till gruppen.

Vi ser vårt uppdrag som att vara en stöttepelare och en hjälpande hand för butikerna i deras dagliga verksamhet. Oavsett om det gäller sortiment, marknadsföring eller andra behov som butiken kan ha, strävar vi efter att vara där för att underlätta och stärka deras affärsverksamhet. Att ytterligare fyra specialistbutiker värdesätter ett medlemskap i SGN Sport känns verkligen roligt, säger Mikael Öhrn, retailansvarig på SGN Sport, i ett uttalande.

Annons

Foten beskrivs som en familjeägd, ortopedisk verksamhet där man hjälper personer med olika typer av smärta i ben och fötter att hitta rätt skor.

"Började som inläggstillverkare"

De fyra butikerna är belägna i Jönköping, Kalmar, Linköping och Tranås och kedjan drivs av Christer Jönsson som ägt både sportaffär och gym tidigare.

Jag hade sett en hel del idrottsrelaterade skadeproblem och skapat mig en förståelse för skornas uppbyggnad och deras roll för kroppens långsiktiga rörelseförmåga. Foten började som en inläggstillverkare och har utvecklats till en kombinerad ortopedisk analysverksamhet med tillverkning av skoinlägg och en skobutik med ett brett sortiment av kvalitetsskor, säger han.

Annons