Konflikten förvärras för H&M – butiker bommas igen

"Som att släppa en sten på sin egen fot".

Ehandel Network: Bli medlem och få förhandsinformation och rabatter. Läs mer här.

Kampanjen mot H&M fortsätter i Kina. Tonläget har skruvats upp ytterligare och flera aktioner har utförts mot modejätten. Bland annat har fastighetsägare nu klivit in och helt enkelt bommat igen även fysiska butiker i delar av landet, rapporterar Bloomberg. Enligt uppgift ska även skynken ha hängts över H&M-skyltar och i vissa fall ska de även ha monterats ned.

Nu höjer även Xinjiang-provinsen ett varningens finger mot bolaget.

Annons

Jag tycker inte att bolag ska politisera sina företagsekonomiska beslut. Kan H&M fortsätta att tjäna pengar på den kinesiska marknaden? Inte längre. Att rusa in i det här beslutet och och involveras i sanktioner är inte rimligt. Det är som att lyfta en sten och släppa den på sin egen fot, säger Guixiang Xu, talesperson för regionens ledning.

Många bedömare befarar nu att Kina-konflikten blir ytterligare en smäll mot H&M, som redan slitit ont i pandemin med ett stort antal tillfälligt stängda butiker världen över. På onsdag morgon släpper man sin delårsrapport och krisen i Kina lär komma att diskuteras.

Det kommer diskuteras – absolut. Kina är drygt fem procent av bolagets omsättning i fjol och det skulle inte förvåna mig om man har en förväntan på en bättre tillväxt där, säger SEB:s aktieanalytiker Esbjörn Lundevall, enligt Sydsvenskan.

LÄS ÄVEN: Stefan Löfven backar H&M i konflikten: "Det är väldigt bra"

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!