Kraftiga e-handelsrusningen – har ökat med 85 procent i år

Enorm tillväxt i Nederländerna.

E-handeln fortsätter att växa i rask takt. I Nederländerna har den statistiska centralbyrån CBS genomfört en undersökning som visar att nederländska konsumenter handlade för rekordhöga 800 miljoner euro, alltså drygt 8,1 miljarder kronor, från europeiska webbshoppar under det första kvartalet i år, rapporterar FNG.eu.

Samtidigt kan man konstatera att den inhemska e-handeln hade en tillväxt på otroliga 85 procent under samma period. Och det är ovanpå tillväxten från 55 procent under motsvarande period 2020.

Annons

Allra mest framgångsrika har de aktörer som har både butiker och e-handel varit, enligt CBS. Det är här de största ökningen sker. De företagen ska ha fördubblat omsättningen under perioden. De renodlade e-handlarna ökade däremot med 59 procent.

E-handelsboomen har naturligtvis fått till följd att konkurrensen ökat online i landet. Totalt har det startats 30 procent fler webbutiker i Nederländerna i år och mer än dubbelt så många än under 2019.

Men framgångarna till trots utgör e-handeln fortfarande en väldigt liten del av den totala nederländska detaljhandelsomsättningen, nämligen bara 2 procent.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!