Kritik mot Jollyrooms arbetsmiljö: ”Risk för katastrofala olyckor”

"Skyddsombuden är oerfarna".

Jollyrooms skyddsombud larmar för "risk för dödsolyckor" på företagets lager i Göteborg. Men bolagets logistikchef är inte oroad. Det rapporterar Di Digital som hänvisar till nyhetsbyrån Siren.

Risken är stor för katastrofala olyckor, i värsta fall dödsolyckor, skriver skyddsombudet i en begäran till Arbetsmiljöverket med krav på att skydden sätts in.

Annons

Den stora risken som ombudet är orolig över handlar om att genomfartsskydd för trucktrafiken saknas, trots att lagerarbetarna tidigare har krävt bättre säkerhet inom det området av Jollyroom.

Men onlineaktören har bedömt att ras-risken är låg och med tanke på att en lagerflytt också är planerad så valde Jollyroom att inte göra några stora investeringar i logistikcentret. Detta enligt handlingar som skickats till Arbetsmiljöverket.

I intervjun med Di Digital tonar logistikchefen Cecilia Olsson ner ombudets oro och säger att "bolagets skyddsombud är lite oerfarna”, men om Arbetsmiljöverket skulle vilja rätta till något så kommer företaget att göra det som behövs.

Vi har gjort vissa investeringar i syfte att minimera arbetsmoment vid höga lyft i stallagen, det vill säga de ställ där pallarna hamnar, säger hon och fortsätter:

Men detta är ett pågående ärende. Arbetsmiljöverket kommer hit den 30 januari för att säkerställa att vi har gjort en korrekt riskanalys. Har de synpunkter är vi inte främmande för att göra fler investeringar, säkerheten kommer alltid först för oss.

Annons