Kronans öppnar apotek i Metaverse – använder robothund

"Viktigt att ligga i framkant".

I dag torsdag öppnar Kronans Apotek sitt första demoapotek i metaverse, enligt ett pressmeddelande.

Metaverse är en digital 3D-värld som är under uppbyggnad. I Metaverse är tanken att vi ska göra allt från att shoppa, gå på konserter, umgås med vänner och ha jobbmöten. I den parallella virtuella verklighet så interagerar du via en avatar, som är en slags digital kopia av dig själv.

Annons

Meta, tidigare Facebook, har sagt sig vilja leda metaverse-utvecklingen. Men i det här fallet så samarbetar Kronans med metaverse-plattformen Metabloxz.

Framtidens behov

Lanseringen sker på Epicenter under SIME, Norra Europas ledande strategiska event om digitalisering. Genom samarbetet med Metabloxz vill apotekskedjan "utforska möjligheterna för framtidens e-handel i den virtuella världen", heter det. Det rör sig alltså om ett pilotprojekt.

Vi är övertygade om att framtidens apotek handlar om att kunna erbjuda bästa möjliga service till kunder i alla kanaler. Om det är i metaverse är det ingen som vet, men för oss är det viktigt att ligga i framkant i den digitala utvecklingen och se över hur vi kan tillmötesgå framtidens behov, kommenterar Linda Wakeham, Head of PR Strategy på Kronans Apotek.

Vill inspirera

Butiken, som i nuläget är en demo-version, kommer att vara öppen under en begränsad tid under SIME-konferensen. Där ska en live-demonstration visa hur ett köp i metaverse kan gå till. Därefter levereras varorna till kunden med hjälp av en robothund. Robothunden står företaget Robot Minds för, som sysslar med robotdriven logistik.

Det här är ett första men väldigt begränsat pilotprojekt. Men vi ser möjligheten att inspirera oss själva och våra kunder, till vilka möjligheter som finns i dag. Även om metaverse, avatarer och robothundar känns som en realitet långt fram i tiden kan vårt test vara ett steg på vägen mot framtidens e-handel, kommenterar Linda Wakeham.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!