Krossar motståndet efter nya kassalagen: ”En historisk milstolpe”

En miljon betalningar på en dag.

Drygt en miljon företagsbetalningar på en enda dag. Det var vad Swish hade att hantera i fredags, den 25:e september. Företaget meddelar att siffran, som egentligen uppgick till hela 1 098 272 genomförda betalningar till olika företag, är den högsta som uppmätts hittills. Även i lördags ska antalet Swish-betalningar till företag ha gått över en miljon.

Det är en historisk milstolpe som passeras och ett kvitto på att vi numera är ett etablerat betalsätt även i handeln, säger Pär Ekroth, kund- och marknadschef på Swish, i ett pressmeddelande.

Annons

E-handeln ökar mest

Sedan den nya kassalagen infördes den 1 juli i år är det i regel inte längre möjligt att sätta kreditalternativ, som exempelvis faktura, överst i kassan. När lagen presenterades pekades Swish därför snabbt ut som en av de möjliga vinnarna.

Betalmetoden, som från början uteslutande var en tjänst för privatpersoner, har nu handeln blivit en allt viktigare del av verksamheten. Under det senaste året har företaget sett en kraftig tillväxt av företagsbetalningar, där framför allt e-handeln har varit en drivande faktor. Swishbetalningarna på nätet har enligt företaget ökat med 79 procent hittills i år.

Tillväxten och efterfrågan har under 2020 fortsatt ytterligare, delvis på grund av den påskyndande digitaliseringen som skett till följd av corona-krisen samt införandet av nya krav för betalsätt i e-handeln, konstaterar bolaget.

LÄS ÄVEN: "Onödig detaljreglering" - två månader med den nya kassalagen

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!