Kunglig hovleverantör ska fånga nya fiskar på nätet

Lisa Elmqvist har gått från torgmadam till kunglig hovleverantör. Nu satsar fisk- och skaldjursbutiken med butik i Östermalms Saluhall vidare på på nätet. Med hjälp av sin nya e-handel hoppas man nå en bredare kundmassa över hela Sverige och Europa.

Det hela tog sin början på 1920-talet. Vid ett salutorg vid Strömmen stod fiskardottern Lisa Elmqvist, omgiven av en hastigt växande skara kunder. Hennes fisk, skaldjur och tillagningskunskaper var så pass bra att hon snart hamnade i Östermalms Saluhall.

90 år senare arbetar den 4:e generationen av familjen Elmqvist vidare på samma plats, och man kan idag även titulera sig kunglig hovleverantör. Nu är det dags för nästa kapitel när fisk- och skaldjursbutiken ger sig ut på nätet.

Annons

Med hjälp av sin nya e-handel hoppas man, förutom att serva befintliga kunder, nå en bredare kundmassa över hela Sverige och Europa. Den nya sajten är utvecklad i publiceringsverktyget Drupal 7 med modulen Commerce, och förutom en rad e-handelsfunktioner, har man satsat på att fylla den med information om sina produkter och tjänster.

Komponera sin egen matkasse

I nätbutiken finns hundratals produkter grupperade i kategorier och e-handeln har utökade funktioner med relevanta tillbehör, presentartiklar och en kraftfull sökmotor där resultat visas i realtid. Det är även möjligt att komponera sin egen matkasse.

Betalning sker med faktura eller kort och leverans sker hem till dörren eller annan önskad destination. Varorna levereras i en obruten kylkedja, vilket innebär att färskvarorna hålls kylda under hela transporten.

Att sälja färska delikatesser på nätet är inget enkelt åtagande men det blir glädjande nog allt vanligare. Vi har bland annat skrivit om nätbutikerna Ostogram.se och Delikatesserkarlstad.se.

Även MatHem.se har breddat sitt sortiment och nyligen dök det upp en ny tjänst, GourmetDirekt.se, som låter kunden beställa sin mat direkt från bonden, fiskaren och den lokala saluhallen. Nu får de sällskap av ytterligare en färsk e-handlare.

 

Källa: Press (1, 2)

Annons

Annons