KungSängen värvar ny VD – välmeriterat namn tar över

"Har en unik position".

KungSängen byter vd. Ut går Peter Gustafsson och in träder Marcus Essesjö. Han kommer närmast från rollen som Sverigechef på Byggmax och har tidigare även erfarenhet från ledande positioner på Åhléns, Mediamarkt och Elgiganten. Det är med andra ord ett mycket rutinerat namn, som nu plockar upp vd-manteln i företaget.

Jag ser fram emot att tillsammans med mina nya kollegor på KungSängen fortsätta erbjuda sängar av hög kvalitet till bra priser. De fyra senaste åren har jag verkat i en bransch där konkurrensen om kunderna ökat och kraven på bättre produkter till bättre priser varit i fokus. KungSängen har en unik position att erbjuda kunderna det de efterfrågar och jag ser fram emot att fortsätta den starka utveckling KungSängen redan startat, säger Marcus Essesjö i ett uttalande.

Annons

Peter Gustafsson må lämna ifrån sig vd-stolen, men blir kvar i bolaget som operativt ansvarig för inköp, varuflöde och produktion samt i egenskap av delägare och styrelsemedlem.

Jag ser med glädje fram emot att lämna över stafettpinnen som vd till Marcus, som tar KungSängen vidare i nästa fas, så fler människor kan vakna pigga och utsövda varje morgon, säger han.

Marcus Essesjö tillträder rollen "när så är möjligt". Senast april 2021 ska han i alla fall vara på plats.

Annons