Lagerhaus VD efter uppköpet: ”Går helt klart mot positivt resultat”

Öppnar för försäljning på externa handelsplatser.

Det blev knappast någon lugn start på veckan för inredningskedjan Lagerhaus, som tidigare i dag gick ut och meddelade att företaget hade fått nya ägare. Axel Johnsons investerarbolag Novax lämnar nu över företaget till vd:n Jerker Levin, som kommer att driva bolaget vidare tillsammans med de övriga delägarna Goodfellows Ventures samt familjen Yngvesson.

LÄS ÄVEN: Lagerhaus får nya ägare - nu tar VD:n över 

Annons

I samband med det kommunicerade Lagerhaus ut att företaget både hade ökat sin lönsamhet och lyckats få till en stark tillväxt i e-handeln.

Hur stor del av försäljningen står e-handeln för i dag?

Vi har haft en stark ökning hela året som verkligen peakade under våren för att under hösten återgå till de ökningstal som vi hade innan utbrottet av Covid-19. Trots de senaste årets ökning så både tror och jobbar vi för att e-handeln och speciellt i symbios med butiker ytterligare ska ta en större del av den totala kakan, skriver Jerker Levin i ett mejl till Ehandel.

"Viss osäkerhet i det publika läget"

När försäljningen offentliggjordes passade Lagerhaus vd också på att hinta om planer på att "testa nya handelsplatser". Exakt vilka plaster det handlar om är dock inget företaget vill avslöja i dagsläget.

Vi har tittat och vi kommer att titta på andra handelsplatser men i dag är det inget som är spikat. Sen blir det såklart en viktig fråga för den nya styrelsen – där de nya delägarna Goodfellows och familjen Yngvesson och Fraktkompaniet ser stor potential i såväl e-handel som nya handelsplatser.

När Lagerhaus väl möter en potentiell kund så är det en stor andel och en bred målgrupp som verkligen uppskattar varumärket, vårt sortiment och våra priser och därför ser vi det som en viktig del att nå ut till fler kunder. Vilka, hur och när får den uppdaterade ledningsgruppen snart sätta tänderna i.

Vad räknar ni med att omsätta för helåret 2020?

Eftersom den så viktiga försäljningen i Q4 kvarstår och en viss osäkerhet i det publika läget så vågar jag mig inte på någon offentlig utsägelse men att vi går mot ett positivt resultat står helt klart.

Annons

Annons