Lämnar snus för nytt apotek: ”Vi ska nå 250 miljoner på tre år”

"Finns många gemensamma nämnare".

Snusföretaget Haypp Groups norska verksamhet Snuslageret.no grundades av bland andra Patrick Hjetland under 2016. Efter drygt fyra år lämnade dock Patrick tobaksbranschen vid årsskiftet och nu är det klart vad hans nya projekt är, nämligen apotekssajten Apotera.no.

Nu börjar ett nytt äventyr. Apoteksföretaget Apotera kommer att gå live i början av augusti, säger Patrick Hjetland, till vår norska systersajt.

Annons

Det nya apotektsbolaget har redan genomfört sina första rekryteringar, av bland annat två farmaceuter, och snart kommer man att flytta in i sina nya lokaler i centrala Oslo. Med på resan är även Kristian Malm som närmast kommer från Snuslageret samt Lars Birkeland som tidigare varit vd på både Apotek 1 Norge samt Kronans Apotek.

Det finns många gemensamma nämnare mellan tobak och apotek. De är båda hårt reglerade branscher som säljer små högvolymsprodukter. Det är en marknad med enorma försäljningsmöjligheter på totalt 30 miljarder norska kronor, men än så länge är marknadsandelen mycket liten här i Norge, fortsätter Patrick Hjetland.

Tre år efter att Patrick startade Snuslageret nådde företaget en omsättning på 250 miljoner norska kronor, vilket motsvarar cirka 247 miljoner svenska kronor. Nu siktar han på att göra samma resa med Apotera.

Vi kommer att tillbringa de första månaderna med att organisera verksamheten, men sen är det full fart framåt. Om tre år kommer vi att ha en omsättning på 250 miljoner norska kronor, avslutar Patrick Hjetland.
Patrick Hjetland kommer att fortsätta vara på ägarsidan i Haypp Group.

Annons