Lampgallerian byter namn – och hemvist: ”Ökar våra skalfördelar”

Konsolideringen är slutförd.

Efter Nordic Nests förvärv av Kitchentime stod det klart att även Lampgallerian skulle konsolideras in i verksamheten. En process som nu är klar och i och med detta väntar även ett namnbyte

Lampgallerian blir Lightshop, med den svenska sajten Lightshop.se och den tyska och internationella sajten Lightshop.com.

Annons

Tillskottet av Lightshop kommer att ytterligare stärka kategorin belysning, vilket lockar en stor kundgrupp som föredrar att köpa från specialister. Den ökade omsättningen ger oss bättre skalfördelar i logistik och kommersiella funktioner, säger Bank Bergström, vd för Nordic Nest, i en kommentar.

I och med att Lightshop integrerats i Nordic Nests infrastruktur i Kalmar förväntas årliga besparingar på omkring 12 miljoner kronor, då framför allt personal- och logistikkostnader sänks.

Vi fortsätter att exekvera på vår kommunicerade strategi. Genom att konsolidera in Lightshop i Nordic Nest Group ökar vi våra skalfördelar och stärker vårt kunderbjudande, säger Gustaf Öhrn, vd för BHG Group.

Annons