Lantligt läge utan bredband inget hinder för E-handel

E-handel är som vi vet inte bara stora aktörer med omsättning i mångmiljonklassen. Runt om i vårt avlånga land sitter en mängd e-handlare och säljer alla möjliga saker på nätet. En av dem är Cecilia Natander som bedriver näthandel i den lilla enångersbyn Grängsjö i Hälsingland.

Cecilia Natander och hennes man lämnade stan och flyttade ut på landet. Här driver hon, så vitt hon själv vet, Sveriges enda webbshop helt inriktad på bröllopsaccessoarer. I den gamla drängstugan på gården har hon sitt lager.

– Vi trivs inte i stan och när vi fick den här möjligheten så tog vi den. Jag har alltid velat driva eget och det gällde bara att hitta vad. Jag såg själv när jag skulle gifta mig för fem år sedan att det saknades en butik för enbart accessoarer för brudar, säger Cecilia till Helahälsingland.se.

Annons

I dag driver hon nätbutikerna Aldestam.se och Swedpatch.se på deltid, samtidigt är hon föräldraledig. Orderna trillar in med jämna mellanrum och paketen skickas sen iväg med lantbrevbäraren. Betalning sker med postförskott eller faktura.

– Jag kan kombinera arbetstider med föräldraledigt och jag kan välja att jobba helger och kvällar. Jag kan hålla på med de saker jag vill.

Vill utveckla och anställa

I framtiden är målet att utveckla verksamheten ytterligare med allt som har med bröllopet att göra. Men det får vänta tills föräldraledigheten är över.

– Än räcker den inte till att klara försörjningen. Nu har jag trappat ner för att hinna med allting men sedan kommer det absolut att gå. Med den utveckling jag sett går det nog att anställa om ett par år.

Cecilia ser i stort sett bara fördelar med livstilen som följer med e-handel och boende på landet. Det finns dock några saker som inte är till belåtenhet. Hon har ingen fast telefon och bredbandet lyser med sin frånvaro. Nätuppkopplingen står mobiltelefonen för, men täckningen är inte den bästa.

– Man måste hitta exakt rätt ställe i huset där man kan svara. Ett riktigt bredband skulle vara kanon, säger Cecilia Natander.

Vill du läsa mer om hur det är att driva e-handel på landet utan bredband kan ni läsa vidare på Helahälsingland.se.

Källa: Helahälsingland.se

Annons

Annons