Last mile-bolaget landar iskallt avtal med ännu en apotekskedja

"Något som allt fler konsumenter efterfrågar".

Gordon Delivery fortsätter att locka apotekskunder med sina kylda last mile-leveranser. Sedan tidigare använder sig Kronans Apotek och Meds av fraktuppstickaren för leverans av läkemedel som kräver kyla. Nu hoppar även Apotek Hjärtat på kalltåget.

LÄS ÄVEN: MEDS håller huvudet kallt i nytt samarbete: ”Tidigare varit svårt”

Annons

Genom att erbjuda hemleverans av kylda läkemedel ger vi våra kunder större valmöjlighet vid beställning. Att välja Gordon som samarbetspartner för kylleveranser var självklart, tack vare den obrutna kylkedjan som både våra kunder och vi som apotek kan känna oss trygga med, säger Linda Gimeno, affärsutvecklare Apotek Hjärtat, i en kommentar.

Nytt jätteavtal

Avtalet med Apotek Hjärtat startar den 1 juli 2024. Apotekskedjan kommer då att kunna erbjuda hemleveranser av läkemedel i en obruten kylkedja till över 90 procent av Sveriges befolkning.

Temperaturkontrollerade hemleveranser av läkemedel är något som allt fler konsumenter efterfrågar och vi är glada över att kunna erbjuda det tillsammans med Apotek Hjärtat, säger Ali Ghoce, vd på Gordon.

Gordon har tagit en allt större del av den nordiska marknaden med temperaturkontrollerade hemleveranser av mat och läkemedel. Nyligen slöt man även ett jätteavtal med Coop som innebär att last mile-bolaget kommer att stå för 90 procent av dagligvarujättens hemleveranser i Sverige.

LÄS ÄVEN: Landar nytt jätteavtal – de ska köra Coops hemleveranser

Annons