Last mile-jätten storsatsar på Finland – bygger ny terminal

"Visar att vi är här för att stanna".

Svenska Budbee slogs förra året ihop med Instabox. Tillsammans bildar de numera moderbolaget Instabee. Men varumärkena marknadsförs och verkar fortsatt åtskilda, i alla fall utåt sett.

Budbee har sedan tidigare närvaro i Nederländerna. Och nu flyttas även positionerna fram i Finland, där det ska byggas en ny terminalanläggning för last mile-distribution. Det framgår av ett pressmeddelande.

Annons

Anläggningen ska byggas i utkanten av Helsingfors-stadsdelen Rosendal, som är en del av Storhelsingfors. Terminalen ska förses med solpaneler och byggas enligt en hållbarhetsstandard, framgår det.

Vi gick in på den finska marknaden för tre år sedan med ambition om att erbjuda mer hållbara och lättanvända leveranstjänster inom last mile. Det har varit en fantastisk resa hittills med miljontals finländare som använder Budbee. Med satsningen på den här nya terminalen visar vi att vi är här för att stanna, kommenterar Fredrik Nyström, Nordic General Manager på Instabee.

Byggandet av anläggningen genomförs tillsammans med investeringsbolaget Slättö och dess dotterbolag Evolv, som bland annat investerar i logistikfastigheter. Slättö köpte tomten i Tammisto i december förra året – och anläggningen ska vara färdigställd i september i år.

Annons