Leksaksjätte expanderar globalt med polsk E-handel

Polen ses som en av Europas snabbast växande e-handelsmarknader, något som även Toys R Us har insett. Efter att leksakskedjan öppnat fysiska butiker i landet 2011, är det nu dags att lansera en polsk e-handel.

Toys R Us utökar sin globala närvaro på nätet. I slutet av 2012 utökade den amerikanska leksaksjätten sin e-handel för butikerna Toysrus.com och Babiesrus.com tack vare ett nytt samarbete med flygfraktföretaget I-Parcel.

Samarbetet med I-Parcel, som nyligen köptes upp av UPS, gjorde det möjligt för nätbutikernas internationella kunder att shoppa på den amerikanska sajten och få sina inköp skickade utanför USA. Men Toys R Us har efter det även satsat på lokala nätbutiker. Nu har man lanserat en ny e-handel i Polen.

Annons

Butikerna skickar paketen

Toys R Us etablerades i Polen 2011 och har idag åtta butiker runt om i landet. Och det är de befintliga butikerna som kommer att ta hand om, och skicka ut online-beställningarna. Inom de närmaste veckorna ska det även lanseras en mobilanpassad sajt. Med lanseringen i Polen bedriver leksaksjätten nu e-handel i 14 länder.

– Vi är exalterade över att lansera en mobilanpassad e-handel för våra kunder i Polen. Det ger dem fler möjligheter att handla hos oss lagom till julhandeln. Lanseringen är en integrerad del av vår globala tillväxtstrategi för e-handel- och multikanalsatsning, säger Fred Argir, senior vice president, Toys R Us.Källa: Press

Annons