Leverantörens all time high: 1,9 miljoner paket på Cyber Monday

"Kan nu med bestämdhet säga att Black Week har gått om julhandeln".

För logistikleverantören Unifaun, som sammankopplar avsändare med transportörer och mottagare, blev Cyber Monday den mest hektiska dagen i företagets historia. Under dagen hanterades strax över 1,9 miljoner paket i Unifauns system.

Det kan jämföras med Black Friday, då samma siffra landade på strax under 1,8 miljoner. Det innebar en ökning på 38,5 procent jämfört med förra året.

Annons

Vi kan nu med bestämdhet säga att Black Week har gått om julhandeln, där måndagen sista veckan före julafton har satt de tidigare rekorden, innan fenomenet blev känt i Skandinavien. Det kan också bero på att folk handlar sina julklappar redan nu istället för sista veckorna i december, skriver Unifaun i ett pressmeddelande.

Varje år hanterar Unifaun enligt egen utsago 300 miljoner paket och fem miljarder transaktioner. Bolaget är verksamt i Skandinavien samt bland annat Polen och Tyskland.

Vi på Unifaun är glada och stolta över att vara en länk i kedjan som möjliggör att paketen kommer fram säkert och i tid, säger Marcus Jarde, Chief Product Manager på Unifaun.

Annons