Search
Search
Close this search box.

Sponsrat Innehåll

Fördelar med ett företagskort

Ett företagskort kan kan innebära flera fördelar för ditt företag och det fungerar på samma sätt som ett kreditkort för privatpersoner, men med ett ett företagskort står företaget som betalningsansvarig. Kortet kan vara utformat som ett vanligt kreditkort, ett tankkort eller som ett betalkort där företaget måste sätta in pengar för att kunna använda det. Vissa företag väljer att ge alla medarbetare ett varsitt företagskort medan andra företag väljer att ha ett kort att dela på.

Varför ska man ha ett företagskort? 

Med hjälp av ett företagskort blir det enklare för dig som entreprenör att hålla koll på vilka utgifter som är privata och vilka som är företagets. Med hjälp av ett företagskort som är dedikerat till enbart företag får du bättre överblick och kontroll över dina utlägg. Utöver det underlättar det bokföringen och minskar administrationen.

Skippa onödiga hinder

Många tampas med att hitta ett effektivt sätt att hantera sina anställdas utlägg när de använder sina privata kort för att köpa något för företagets räkning.

Detta beror på att transaktionsdatan ligger kvar hos de anställda tills redovisningen av utläggen görs. Därmed får inte företaget en överblick över vilka utgifter som väntas innan redovisning från de anställda lämnas in. Från de anställdas perspektiv så måste de i detta fall ligga ute med pengar i väntan på ersättning från företaget. Det finns alltså flertalet goda skäl till att företaget borde ha ett företagskort.

Även fast du inte har några anställda är den ändå fördelaktigt att använda ett företagskort. Då kan du på  ett enkelt och smidigt sätt särskilja företagets utgifter från dina privata. Med ett företagskort slipper du lägga tid på att sitta och sortera kvitton varje månad och ha koll på vilka utlägg som hör till företaget eller inte.

Det är vanligt att man får en samlad faktura varje månad med alla utgifter. Detta förenklar administrationen väldigt mycket, framförallt för de mindre företagen som gör det mesta själva.

Många företag agerar inte, trots detta

Enligt en rapport som Eurocard gjort i samarbete med KTH (Kungliga Tekniska Högskolan) är det i dagsläget cirka 68 procent av alla nordiska företag som använder företagskort för deras anställda som har utlägg i tjänsten. Antalet företag som har den mest effektiva hanteringen för utlägg är aningen högre, nämligen cirka 80 procent.

Flera positiva faktorer

Det finns fler positiva aspekter med att ha kort kopplat till ditt företag. Genom att ha ett företagskort kan du förbättra både säkerheten och kontrollen. Med hjälp av en ytterligare programvara, till exempel en app kan du direkt få en överblick över företagets utgifter. Det underlättar livet som företagare och det är de små sakerna som gör skillnad.

Om du eller dina anställda är på en företagsresa fungerar kortet som en säkerhet. Hur mycket planering och strukturering som än har gjorts i form av bokning av hotell, flyg, hyrbil och liknande finns det alltid en risk att något inte går som planerat. Då kan du som företagare inte förvänta dig att dina anställda har råd att täcka stora kostnader. Att i en sådan situation ha ett företagskort kan underlätta väldigt mycket.

Kreditkort med företaget som betalningsansvarig är en bra grund för att skapa en effektiviserad och automatiserad process vad gäller hantering av utlägg. Med ett kreditkort har du som entreprenör bättre koll på alla utgifter som görs och med hjälp av en ytterligare programvara kan nu se dina utgifter i realtid.

Företagskort från Qred

Snart lanseras Qreds nya kreditkort som är framtaget just för dig som är företagare. Med Qreds kreditkort kommer du enkelt se och hantera alla dina köp i vår app som kommer att lanseras i samband med kreditkortet. Du får alltså en direktöversikt över alla köp. Genom appen har du även tillgång till direkt support från våra experter. Kortet kan användas för företagsköp både online och offline och det går att använda på alla ställen där Visa-kort accepteras. Vilket innebär i stort sett överallt. När vi öppnar ansökan kommer vi meddela de som står på väntelistan. Precis som med våra andra tjänster tar det inte lång tid att ansöka om Qreds kreditkort - det tar endast en minut. Så anmäl dig redan nu till väntelistan så du blir först med att ha Qredkortet.

 

Klicka här för att ta del av vårt exklusiva erbjudande för Edge:s medlemmar

Search

Nyheter

Tjänster

Om Ehandel

Nyhetsbrevet som håller dig uppdaterad!