Search
Search
Close this search box.

Sponsrat Innehåll

Så boostar du din sommarförsäljning

Sommaren kan vara en trög säsong för e-handelsbolag och småföretag. Om du inte har ett skyltfönster som ligger någonstans vid stranden, säljer grillar eller glass, så finns det anledning att se över din marknadsstrategi.

Juli brukar vara den sämsta månaden för e-handel, där det typiskt omsätts 30% mindre än under december, enligt SumAll, ett dataanalys-företag. Hela perioden juni-augusti brukar vara 10-15% lägre försäljning på daglig basis jämfört med resten av året. Här finner ni några tips att komma ihåg när du planerar för sommaren.

1. Agera när dina konkurrenter är på stranden

Många företag drar ner på marknadsföringen under sommarmånaderna. Ingen svarar i telefonen och leveranser drar ut på tiden. För den ambitiöse finns det möjlighet att växa när dina konkurrenter slappnar av. Visserligen är ofta efterfrågan lägre under sommaren, men i de allra flesta branscher dör inte efterfrågan bort bara för att solen skiner. Istället för att dra ner på annonseringen, satsa extra under sommaren då konkurrensen är lägre.

2. Ta vara på måndagarna

Även om sommaren brukar vara lugnare än resten av året är det viktigt att komma ihåg att just måndagar är den veckodag som har den största omsättningen under juni-augusti, då konsumenter spenderar typiskt 10% mer än andra vardagar, och upp till 20% mer än på fredagar (den allra lugnaste dagen). Ökad annonsering eller speciella erbjudande eller fri frakt på just måndagar kan vara ett sätt att utnyttja den trenden.  Folk tenderar också att göra de större köp på just måndagar, medans mindre inköp sker vanligtvis (utöver mat och dryck) på fredagar.

3. Sommar betyder stränder och semestrar

Vi svenskar älskar stranden. Hav eller sjö, inrikes eller utrikes, svenskar flockas runt vattnet för att umgås under varma sommarmånader. Stranden betyder semester för många, vilket innebär badkläder, picnic, strandleksaker, och även kamera och kamerautrustning. Och förstås, kom ihåg allt som hör midsommar till. Tänk på detta när du väljer vilka av dina produkter eller tjänster som du lyfter fram!

4. Glöm inte bort att ladda batterierna

Även om sommaren erbjuder många möjligheter så måste du se till att orka med resten av året. Även småföretagare förtjänar några lata dagar i solen.

Boosta din tillväxt med ett företagslån från Qred. Klicka här för att ta del av vårt exklusiva erbjudande för Edge:s medlemmar

Search

Nyheter

Tjänster

Om Ehandel

Nyhetsbrevet som håller dig uppdaterad!