Lina letar ny ägare till sin färdigpaketerade matkasse

Den svenska matjätten Linas matkasse letar ny ägare. Bolaget uppges nu vara ute till försäljning och värderingen uppgår till hundratals miljoner kronor. Ica, Axfood och tyska HelloFresh pekas ut som möjliga köpare.

Linas Matkasse var en av pionjärerna i Sverige när det gäller färdiga matkassar på nätet. Idag är man marknadsledande på hemmaplan och i fjol omsatte bolaget cirka 500 miljoner kronor med vinst.

Det ska tidigare ha ryktats om en börsnotering av Linas Matkasse men nu verkar man ha ändrat på de planerna. Grundarna Lina Gebäck och Niklas Aronsson, tillsammans med riskkapitalbolagen Creandum och Acton Capital som tidigare investerat i bolaget, ska nämligen leta efter nya ägare.

Annons
Annons

Uppgifterna kommer från podcasten Startupveckan, som även avslöjar att bolaget ska ha anlitat rådgivningsfirman Catella i hopp om att kunna sälja bolaget. De nuvarande ägarna uppges begära 450 miljoner kronor för matkasseleverantören.

Potentiella köpare

Startupveckan pekar bland annat ut Ica, som nu storsatsar på nätmaten, samt Axfood och tyska HelloFresh som potentiella köpare. Att Axfood ska vara intresserade känns dock lite långsökt då deras vd, Anders Strålman, inte är helt såld på idén med mat på nätet.

Staffan Helgesson på Creandum, som är en av de största ägarna, vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna.

– Vi kommenterar inga processer eller om sådana pågår, säger Staffan Helgesson.

Källor: Swedishstartupspace, Di.se

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!