Linas Matkasse fälls för vilseledande reklam

Reklamombudsmannen (RO) fäller e-handlaren Linas Matkasse för vilseledande reklam. Det handlar om en bild på en kvinna som håller i olika råvaror och under en text om vad matkassen innebär står det 499:-, under detta står det ”Ordinarie pris 749:-” och även ”Nu till prova-på-pris!”. Vi gissar att det är en variant på bilden ni ser nedan. Det skall även finnas två pratbubblor i annonsen och i en av dem står det "Billigare än i butik".

Annons

Annonsen fälls på två punkter totalt. Den första beror på texten "Nu till prova-på-pris!" där RO finner att det inte framgår tydligt att det endast är den första matkassen som är till detta lägre pris. Sedan fälls annonsen även på grund av påståendet i en av pratbubblorna "Billigare än i butik". Detta anser RO vara svårt att jämföra då det handlar om olika produkter. Linas Matkasse har dock gjort en undersökning kring prisbilden men RO finner denna otillräcklig.

Linas Matkasse har följande kommentar till Dagens Media som rapporterar:

– Vi respekterar givetvis deras utlåtande och har redan tagit till oss det. Vi har tittat närmare på det här och anpassat vårt budskap för att bli mer tydliga, säger Gabriel Ingemarson, cfo på Carolinas Matkasse.

Carolinas Matkasse är företagets inhouse reklambyrå.

Källa: dagensmedia

Annons