Linas Matkasse i krispigt samarbete – odlar i bergrum

"Vi måste hitta nya sätt".

Vad som stoppas i kassen är ännu mer avgörande än kassen i sig för miljön. Därför har Linas Matkasse nu inlett ett nytt samarbete med Urban Oasis. Ett företag som odlar grönsaker vertikalt och hydroponiskt i ett bergrum i Stockholm.

Den första produkten blir hos Linas Matkasse blir en krispsallad, som lanseras i dag.

Annons

Vi måste hitta nya sätt att odla och producera livsmedel på som inte belastar klimatet, och det är precis vad Urban Oasis gör i sitt bergrum. Som hållbarhetsföretag är detta en avgörande fråga och därför är vi så glada för det här samarbetet där målet är att kunna inkludera fler av Urban Oasis produkter i våra kassar framöver, säger Anna-Lena Dahlberg, hållbarhetschef på Linas Matkasse Group, i ett pressmeddelande.

Enligt bolaget genererar matproduktion en fjärdedel av alla utsläpp av växthusgaser. Vertikal inomhusodling däremot innebär att man kan producera 100 gånger mer på samma yta som traditionellt jordbruk. Dessutom kan man använda upp till 90 procent mindre vatten.

För att producera stora mängder mat på små ytor måste livsmedelsindustrin, precis som städerna en gång gjorde, växa på höjden. Sedan måste företagen som distribuerar livsmedlen våga ställa om, och där är Linas Matkasse ett föregångsexempel som vi hoppas att fler företag i branschen tar efter, säger Albert Payaro, vd och grundare av Urban Oasis.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!