Lindex gör sin största investering någonsin – en miljard på nytt lager

“Känns fantastiskt spännande”.

Lindex gjorde sitt bästa år någonsin i fjol och nu följer man upp med företagets största investering någonsin. Bolaget ska bygga ett nytt superlager som ska serva alla företagets olika försäljningskanaler.

Vi har högt ställda krav på vårt framtida omnilager som kommer ersätta vårt nuvarande lager i Partille och vårt e-handelslager i Borås, där vi närmar oss vårt kapacitetstak. Med vår nya anläggning i Alingsås kommer vi initialt kunna fyrdubbla kapaciteten för e-handeln och säkerställa en skalbar och hållbar logistiklösning för våra samtliga försäljningskanaler, kommenterar logistikchefen Johan Engen satsningen.

Annons

Det nya lagret kommer att bli cirka 40 000 kvadratmeter stort och den totala investeringen ska ligga på 110 miljoner euro, eller runt 1,1 miljarder kronor.

Det är Lindex största investering historiskt sett och ett avgörande steg för att fullfölja våra långsiktiga tillväxtplaner och framtidssäkra vår logistikverksamhet. Det känns fantastiskt spännande och är en viktig milstolpe på vår resa som ett globalt, varumärkesdrivet och hållbart modeföretag, säger Susanne Ehnbåge, vd på Lindex.

Lindex nya lager kommer att hantera varuförsörjningen till e-handeln, modeföretagets alla butiker samt samarbeten med globala modeplattformar. Kapaciteten på det högautomatiserade lagret ska till en början hamna runt 13 000 plockade och packade plagg per produktionstimme.

Att vi valde Alingsås som plats för Lindex nya omnilager berodde på flera anledningar. Dels det geografiska läget utifrån transportoptimering, med närheten till E20 och även järnvägen som kan ge framtida möjligheter vid infrastruktursatsningar. Den kanske enskilt viktigaste aspekten är att Alingsås kommun erbjöd en stor tomt som säkrar en långsiktig etablering med framtida expansionsmöjlighet allt eftersom vi växer med vår affär, säger Johan Engen.

Företaget hoppas nu att medarbetarna vill flytta med till det nya lagret.

Annons