Lindex kammade hem global utmärkelse: ”En stor ära”

"Internationellt modeföretag med svenskt arv".

Lindex, som är medlem i Svensk Franchise, har tagit hem utmärkelsen ”Best Emerging Franchise”. Prisutdelningen skedde i Miami under galan Global Franchise Awards 2020 och delades ut av Global Franchise Magazine.

Det är en stor ära att ta emot denna prestigefyllda utmärkelse och få ett sådant erkännande av branschspecialister på global nivå, säger Johan Isacson, Director of Franchise på Lindex.

Annons

Lindex är ett internationellt modeföretag med svenskt arv och stort fokus på design och hållbarhet. Vårt internationella koncept och nära samarbete med våra franchisepartners har lett till en framgångsrik expansion på flera internationella marknader.

Motiveringen till utmärkelsen lyder:

Priset tilldelas en franchiseverksamhet som har expanderat utanför sitt ursprungsland, visat på globala avsikter och starka relationer mellan franchisegivare och franchisetagare, samt har utvecklat och implementerat innovativa metoder för marknadsföring och tillväxt.

Idag omsätter franchiseföretag i Sverige 300 miljarder kronor årligen och sysselsätter mer än 150 000 människor, enligt Svensk Franchise.

Företag som drivs med franchise står idag för en betydande del av Sveriges ekonomi, med få konkurser och en förhållandevis låg ekonomisk risk. Framgången beror på att franchising kombinerar tryggheten i ett beprövat affärskoncept med drivkraften hos den fria företagaren på ett sätt som gynnar både franchisegivare och franchisetagare, säger Johan Martinsson, vd på Svensk Franchise.

På senare tid har vi även sett franchiseföretag växa fram inom en rad nya branscher, framförallt inom tjänstesektorn och inom vård och omsorg, vilket är väldigt glädjande.

Annons