Lindex stänger butiken efter 24 år: ”Finns ingen lönsamhet”

"Fokusera på lägen där vi ser en positiv utveckling".

Lindex har haft sin butik i gallerian Diamanten i Ronneby sedan 1999, men snart är det dags att hänga upp tröjan för gott. I februari nästa år stänger man butiken och lämnar Ronneby, det skriver Sydöstran.

Lindex meddelade mig för några veckor sedan. Anledningen var den samma som vid tidigare butiksnedläggningar - det finns ingen lönsamhet, säger Greger Andersson, som äger gallerian Diamanten, i en kommentar.

Annons

Lindex har under de senaste åren stängt ett flertal butiker runt om i landet. Det efter att man i samband med ett större sparpaket gjort en översyn av kedjans drygt 150 butiker.

Vi vill finnas tillgängliga för våra kunder och tycker det är tråkigt att vi behöver lämna Ronneby, men vi behöver fokusera på lägen där vi ser en positiv utveckling, skriver Kristina Hermansson, Lindex kommunikationschef i ett mejl till tidningen.

Fel på marknaden

Det har varit flera hårda strider mellan butiker och hyresvärdar om butikshyrorna, som stigit rejält under 2023. Något som fått flera aktörer att säga upp sina avtal. Men det ska inte ligga bakom Lindex beslut att lämna Ronneby.

Ägaren till gallerian ska ha erbjudit lägre hyra men säger att det inte ska ha varit hyreskostnader ,utan snarare förändrade köpbeteenden med växande e-handel som ligger bakom beslutet om nedläggning.

Jag fick samma svar som när Kappahl lämnade gallerian. Det är inte hyran det är fel på, utan marknaden, säger Greger Andersson.

LÄS ÄVEN: Jättarna i uppror mot hyrorna – säger upp avtal: ”Andra lägen”

Annons