Lista: Det blir julens bästsäljande klappar – upplagt för besvikelse

Inköp matchar inte efterfrågan.

Vad kommer att hamna under granen i år? Det har Samsung tagit reda på med en undersökning gjord av Norstat. Totalt 1000 svenskar har svarat på vad för julklappar de planerar att köpa - och vilka de helst vill ha.

Den stora vinnaren är kategorin böcker, för det är nämligen vad 31 procent av svenskarna svarat att de ska köpa i julklapp. Samtidigt är det bara 21 procent som önskar sig just böcker av tomten. Varning för en viss besvikelse på årets julafton, alltså.

Annons

En kategori som däremot matchar inköp och efterfrågan perfekt är elektronik. Här svarar 26 procent att de planerar att köpa just det i julklapp och lika många önskar sig det.

Det vill alla ha - men ingen köper

Men vilken är egentligen den mest eftertraktade julklappen av dem alla? Det är faktiskt resor och/eller upplevelser. Hela 33 procent uppger att det är det man helst vill ha i paketen. Den kategorin lyser dock med sin frånvaro på topp 5 över de vanligaste inköpen. Det är med andra ord dags att se över sin julklappslista en gång till.

I undersökningen framkommer också att det män helst vill ha är elektronik, i alla fall 36 procent av dem. Kvinnorna i sin tur föredrar resor och/eller upplevelser, där 39 procent sätter det överst på sin lista.

De mest populära inköpen av julklappar i julhandeln 2021:
Böcker, 31 procent
Elektronik, 26 procent
Heminredning, 25 procent
Mode, 25 procent
Skönhetsprodukter, 23 procent

Det här är julklapparna som svenskarna helst vill ha:
Resor och/eller upplevelser, 33 procent av svenskarna vill få i julklapp
Elektronik, 26 procent
Böcker, 21 procent
Heminredning, 20 procent
Mode, 19 procent
Källa: Samsung

Annons