Lista: Det har svenskarna julshoppat mest i år

Åtråvärd bristvara i topp.

Vad har svenskarna trånat mest efter inför julen? Det har Pricerunner tagit reda på genom att sammanställa en lista med de mest populära sökningarna under de senaste veckorna.

Kan ni gissa vad som är allra högst upp i topp? En Playstation 5, så klart. Och om man väl lyckats få tag i en så vill man ju inte bli avbruten med att behöva städa - så på andra plats hittar vi robotdammsugaren Roborock S5 Max. När man sedan spelat färdigt någon gång framåt småtimmarna och ska gå och lägga sig ja då rundar man av dagen med eltandborsten Oral-B Pro 2 2000N CrossAction, som kniper tredjeplatsen på listan.

Annons

Om man målar med den lite bredare julpenseln och tittar på de mest populära kategorierna, ja då hamnar spelkonsoler först på tionde plats. Den listan toppas istället av leksaker, före kökstillbehör respektive sällskapsspel.

Bakning har blivit ett stort intresse för många, vilket inte minst märks när vi tittar på vad konsumenterna letar efter på nätet, kommenterar Nicklas Storåkers, vd på Pricerunner, och slänger in ett eget julklappstips i tomtesäcken.

En personlig favorit i mitt kök är en mixer och om du vill ha en riktigt bra till jul då rekommenderar jag starkt Magimix Le Blender. Jag hade möjligheten att göra ett test av 15 olika mixrar tidigare i år, där Magimixen var den absolut bästa av alla.

Efter en rejäl urladdning i köket man man också behöva bli av med lite matos och vad passar då bättre än parfymer, som just missar prispallen och hamnar på fjärde plats.

"Skjutit till nya höjder"

En kategori som ofta brukar hamna högt upp på den här typen av listor är böcker. Men i år hittar vi den först på sjätteplats, just efter belysning. Och det är väl sunt att man ska kunna se först vad man läser.

Coronapandemin har gett böcker ett riktigt lyft. Vi har tillbringat mer tid hemma i år, vilket har inspirerat många att börja läsa böcker igen. Boken har alltid varit en populär julklapp, men i år har populariteten skjutit till nya höjder. Svenska folket tycker fortfarande att det är något speciellt med en fysisk bok i handen, säger Nicklas Storåkers.

Det verkar med andra ord vara en salig blandning av paket som samsas under granen även i år. Den som vill spana in listorna och kanske få en föraning om vad som ligger väntar den 24:e kan nu göra det här nedan.

Mest populära produkterna:
1. Sony PlayStation 5
2. Roborock S5 Max (robotdammsugare)
3. Oral-B Pro 2 2000N CrossAction
4. Apple AirPods med laddningsetui (2019)
5. Xlash Eyelash Serum 3ml
6. Apple iPhone 11 64GB
7. Revlon Salon One-Step RVDR5222E
8. Cura of Sweden Pearl 7kg Tyngdtäcke (200x150cm)
9. Microsoft Xbox Series X
10. Kenwood Chef XL KVL4100S

Annons

Mest populära kategorierna:
1. Leksaker
2. Kökstillbehör
3. Sällskapsspel
4. Parfymer
5. Belysning
6. Böcker
7. Hudvård
8. Hörlurar & Gaming Headsets
9. Mobiltelefoner
10. Spelkonsoler

Annons