Lista: Det kan bli årets julklapp – ökat kraftigt: ”Otroligt kul att se”

Det blir en väldoftande jul i vinter.

När HUI utser Årets julklapp brukar det vara något som ligger i tiden, snarare än en rejäl storsäljare. Men vad är det egentligen som kommer att hamna under granen i år? Det har Cdon tagit reda på med hjälp av kunddata för 2022.

Här kan man se på sökbeteendet att det blir parfymen som blir årets stora "hit". Trafiken till parfymrelaterade landningssidor har nämligen ökat med 26 procent jämfört med 2021.

Annons

Tack vare vår omfattande kunddata har vi möjlighet att snappa upp trender och förändring i nordbornas köpbeteende. Parfym har länge varit populärt, i synnerhet under julen, och i år har vi märkt av ett växande intresse hos våra kunder redan under hösten. Bland annat har försäljningen av "gift sets" och adventskalendrar med parfym ökat markant. Det är otroligt kul att se, då skönhet och hälsa är en kategori som vi satsar extra på, säger Stephanie Andersson, Category Manager på Cdon, i ett uttalande.

Marknadsplatsen har runt 2 miljoner kunder, med en relativt jämn köns- och åldersfördelning. Det återspeglas även i parfymintresset, även om man ser ett visst kvinnligt övertag.

Vi är stolta över att, i samarbete med ledande aktörer som Stylingagenten, Nordicfeel och Bangerhead, ha Nordens bredaste utbud av parfym. Tack vare vårt sortiment ges otroliga valmöjligheter för våra kunder, beträffande doftgrupp, varumärke och prisklass. Det finns något för alla, vilket gör parfymen till den perfekta julklappen. Svenskarna kommer dofta ljuvligt denna jul, kommenterar Stephanie Andersson.

Vid en närmare titt på vilka parfymer som efterfrågas så kan vi konstatera att det är idel kända märken och kändisparfymer som går bäst. Man konstataterar också att billigare parfym säljer bättre än tidigare.

Topp 10 parfymer på Cdon:
Escada - Miami Blossom
Ralph Lauren - Big Pony Pink
Madonna - So Sweet
Dolce & Gabbana - L'Imperatrice
Calvin Klein - CK Free for Men
David Beckham - Intimately for Him
Calvin Klein - Obsession
Escada - Celebrate N.O.W.
Jennifer Lopez - Glow
Britney Spears - Midnight Fantasy

Annons