Livsfarliga böcker säljs på Amazon – kan leda till döden

Skrivna av AI.

Något av det första som den nya generationens AI användes till var att slänga ihop böcker av olika slag. AI kan både generera bilder och längre texter vilket förstås lämpade sig väl för att sammanställa en bok.

Många typer av AI-skrivna böcker är förstås harmlösa då de arbetar med påhittade historier. Men nu har “AI-författarna” gått för långt, enligt en rapport från The Guardian.

Annons

Det har nämligen uppdagats att det säljs svampböcker på Amazon, skrivna av AI. Böcker vars syfte är att hjälpa till att plocka och tillaga skogens läckerheter. Något som förstås kan vara livsfarligt då en felplockad svamp kan vara lika med döden.

Tester har visat att böckerna i fråga med mycket stor sannolikhet är skrivna av AI. De har även visat sig innehålla farliga formuleringar som att uppmana till att smaka på svampar som ett form av test. Svamp-experter uppmanar nu alla att endast köpa dessa typer av böcker från kända experter på området.

Amazon har även meddelat att de ska gå igenom de böcker som pekats ut.

Vi tar sådana här ärenden på allvar och är angelägna om att ge en säker shopping- och läsupplevelse. Vi håller på att undersöka detta, säger Amazon i ett uttalande.

Annons