Logistikjätten växlar upp med nytt jättelager: ”Vårt nästa stora steg”

"Kunnat uppvisa en väldigt god tillväxt".

Speditörerna har växlat upp och tryckt gasen i botten de senaste åren. Nu är det Schenkers tur att expandera genom att slå sig ned i Sörred Logistikpark i Göteborg. Här kommer man att nyttja 30 000 kvadratmeter i en nyproducerad logistikbyggnad, vars yta mäter 43 000 kvadratmeter.

Det är väldigt inspirerande att idag kunna berätta om vårt nästa stora steg på vår tillväxtresa. Det följer den strategiska plan vi på Schenker Logistics utformat och arbetat efter under ett antal år och där vi kunnat uppvisa en väldigt god tillväxt med både nya och befintliga kunder, säger Håkan Nydén, vd på Schenker Logistics och Head of Contract Logistics Cluster i Sverige och Danmark.

Annons

Hyresavtalet med Platzer och Bockasjö sträcker sig tio år med grön bilaga. Och tillträdet beräknas ske den 1 april nästa år.

Etableringen i Sörred Logistikpark passar väldigt väl in i vår strategi samtidigt som fastighetens utformning och geografiska läge ger oss precis de fördelar vi söker, säger Håkan Nydén.

Sörred Logistikpark ligger nära fordonsindustrin och Göteborgs hamn i Torslandaområdet. Det är ett Joint Venture-bolag mellan Bockasjö och Platzer, som äger 50 procent vardera.

Annons