Logistikjättens elektriska storsatsning: ”Direkt till dörren”

Fler elbilar är på väg till den svenska marknaden.

Alla företag slåss idag om att vara klimatkrisens största hjälte. Den statliga och tyska logistikjätten DHL är förstås inget undantag. Målet är att man ska vara koldioxidneutral till 2050 och att 60 procent av alla last mile-leveranser ska vara eldrivna till 2030.

Som ett led i den målsättningen så krokar man nu arm med Ford. Tillsammans presenterar man vad DHL kallar för E-transit. Det är en av flera eldrivna fraktbilar som Ford ska leverera till logistikjätten framöver. Exakt hur många fordon det rör sig om framgår dock inte.

Annons

Under 2024 kommer en rad elektrifierade transportbilar introduceras på den svenska marknader i olika storleksklasser, skriver DHL i ett pressmeddelande.

Ford E-Transit har en helt elektrisk räckvidd på upp till 317 kilometer, samt 402 kilometer i stadstrafik.

Ford E-Transit är ett ledande helt elektriskt transportfordon som både kan skräddarsys för våra speciella behov och passar bra in i vår ambition och strategi för framtiden. Nu är vi verkligen igång med en helt elektrisk omställning. Vi ser fram emot att erbjuda våra kunder leverans direkt till dörren med elektriska skåpbilar, kommenterar Thommy Hall, vice president operations, DHL Sverige

Annons