Logistikkonkurrenterna går ihop: ”Ökar i volym”

Kunderna får paketen innan frukost.

Early Bird och Dooris har för avsikt att gå samman. De tänker tillgodose näthandelns behov av smarta och hållbara distributionslösningar, skriver de i ett pressmeddelande.

Schibsted meddelar nu sin ambition att skapa ett gemensamt bolag för distributionslösningar inom e-handel genom att slå ihop Early Bird och Dooris. MBL-förhandlingar med respektive fackliga organisationer har därför inletts idag.

Annons

Den unika möjligheten att leverera och hämta paket på morgonen i samband med tidningsutdelningen är kärnan för båda bolagen. Tillsammans ser man möjligheten att ta en ännu starkare position och fortsätta utveckla fler spännande tjänster som kunderna vill ha, skriver de.

Early Bird och Dooris använder idag nätet för tidningsdistribution från Sveriges medieföretag för att leverera och hämta paket. Nu har alla parter för avsikt att slå ihop de båda verksamheterna under det gemensamma varumärket Early Bird, tanken är att Early Birds nuvarande vd Pelle Lönn föreslås fortsätta som vd i det sammanslagna bolaget.

Både Early Bird och Dooris ökar i volym, trots att den svenska e-handelsmarknaden bromsat in under 2022. Ambitionen med ett samgående är att vi ska kunna nyttja den bästa tekniken och kompetensen från båda bolagen. Detta för att skapa en ännu bättre tjänst med snabba och smidiga leveranser för slutkund och fortsätta öka våra marknadsandelar, säger Gustaf Öhrn, styrelseordförande Early Bird.

"Bygga en starkare position"

Early Bird och Dooris erbjuder idag både effektiva och hållbara lösningar för hemleveranser. Genom ett samgående kommer det finnas ytterligare möjlighet att minska klimatpåverkan då flöden kan konsolideras.

Ingående parter har en gemensam syn på paketmarknaden och vad som krävs framåt när det kommer till att arbeta smart och hållbart. Marknaden är under konsolidering och genom ett samgående kommer vi kunna bygga en ännu bättre och starkare position – tillsammans och under ett gemensamt varumärke, säger Anders Eriksson, vd Bonnier News.

Med paketleverans i hela landet före frukost har Early Bird, Dooris och alla vi delägare ambitionen att ta en stark position i Sverige. Helt i linje med Helthjem i Norge, som vi på några år utvecklat till en värdefull e-handelspartner med närmare 20 procents marknadsandel. Vår avsikt är nu att ta med oss dessa erfarenheter för att tillsammans bygga ett gemensamt bolag, säger Cathrine Laksfoss, vd Schibsted Ecommerce & Distribution.

"Naturligt med samgående"

Idag har både Early Bird och Dooris pakettjänster, exempelvis hem-till-hem-lösning för konsumenter i den växande återbruksmarknaden. Undersökningar visar också att e-handelskonsumenter i allt högre grad vill ha sina paket hem till dörren istället för att köa hos ett ombud.

Early Bird och Dooris har idag liknande tjänsteportfölj och det känns naturligt med ett samgående, där alla fantastiskt duktiga medarbetare från båda bolagen kan fortsätta utveckla ännu vassare tjänster tillsammans. Allt för att göra näthandlande kunders upplevelse så bra och smidig som möjligt, säger Pelle Lönn, nuvarande vd Early Bird.

Annons

Annons