Logtechbolaget tar in 18 miljoner: ”En bra position för att växla upp”

Första externa investeringen.

Vi har tidigare skrivit om den svenska startupen Sendify som vill demokratisera frakten. Nu meddelar företaget att de fått in 1,7 miljoner euro, runt 18 miljoner kronor, i en investeringsrunda som letts av riskkapitalbolaget Atlantic Labs. En runda som även stärkts upp av bland annat e-handelsprofilen Alexander Hars.

LÄS ÄVEN: Ny tjänst kopplar ihop fraktjättar och småföretagare

Annons

Sedan starten, 2015, har jag haft möjligheten att egenfinansiera Sendify från min tidigare resa, vilket har gjort att Sendify har kunnat växa på med en långsiktig agenda från dag ett. Nu har vi nått en punkt där vi är i en bra position för att växla upp och då ser jag att det finns värde av ytterligare tillväxtkapital, säger Fredrik Edeland, vd på Sendify, i ett pressmeddelande.

"Verkligen imponerade"

Detta ska vara företagets första externa investering och kapitalet ska bland annat användas till produktutveckling. Enligt uppgifter har företaget idag hjälpt 3 000 småföretagare i Sverige att frakta till och från hela världen.

Vi är verkligen imponerade av vad Sendify-teamet har åstadkommit hittills och vi är glada att kunna hjälpa Sendify att växa till en global ledare, säger Christophe Maire, grundare av Atlantics Labs.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!