Lokala Eurosko-butikerna i konkurs: ”Just nu känns allt tungt”

"Blev spiken i kistan".

Den 23 december 2020, dagen innan julafton, var en sorglig dag för alla anställda på Eurosko i Kalix och Piteå. Bolaget Skohuset i Kalix AB, som driver de två butikerna, försattes i konkurs. Det rapporterar sajten Affärer i Norr.

Jag lider med vår personal och alla övriga inblandade parter, säger Leif Karlsson, vd för Skohuset.

Annons

Bolaget omsatte drygt 7,2 miljoner kronor under 2019, och summerade en vinst på nära 300 000 kronor. Men när pandemin spred skräck i samhället under våren tappade bolaget fart.

Under sommaren fick dock skobutikerna en glimt hopp, men när andra coronavirusvågen kom dog all kämpaglöd.

Vi har under tio månader försökt att anpassa verksamheten för att klara oss igenom denna tuffa period, men tyvärr så har vi med facit i hand inte varit tillräckligt bra, säger Leif Karlsson.

Vi ser ingen annan utväg än att sätta företaget i konkurs, vilket känns otroligt tråkigt. Jag hoppas att vi en dag kommer att må bättre än vad vi gör idag, för just nu känns allt tungt.

Konkursförvaltaren Jerker Gramner, från advokatbyrån Kaiding, menar att det har varit en utmanande tid för hela skobranschen i helhet och att de två butikerna bara är en liten del av pandemins alla offer.

Skobranschen har haft det tufft med vikande omsättning en tid, och Covid-19 blev spiken i kistan för butiken. Omsättningen har allmänt varit vikande för skobutiker, säger han.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!