Lökig deal fick indier att vallfärda ut på nätet

Groupon fick nyligen stora problem i Indien efter att de erbjudit lökar till ett mycket bra pris. Dagliga erbjudanden i Sverige brukar ofta handla om rabatterade restaurangbesök, olika behandlingar eller produkter via någon nätbutik.

I Indien valde dock Groupon att gå ut med ett extra bra pris på lökar. Endast 9 rupees (strax under kronan) skulle de kosta för ett kilo. Tydligen är lökar svåra att få tag på i Indien och priserna kan ligga uppemåt 100 rupees per kilo. Vilket skall vara dyrt i ett land som Indien där nästan alla rätter sägs innehålla lök. Bara de senaste två månaderna skall lökpriset ha tredubblats i landet.

Annons

Groupons erbjudande skall i alla fall varit mycket attraktivt och indierna flockade snabb till sajten. En sajt som kraschade av det höga trycket på lök-erbjudandet. I torsdags då kampanjen startade sålde de ändå slut på tre ton lök inom 44 minuter.

Man kan endast köpa ett kilo per person och varje dag har Groupon släppt tre ton med lök till försäljning, vilka har tagit slut mycket fort. Den senaste rundan av lök-kampanjen skall ha avslutats på endast 7 minuter.

Trots de tekniska problemen har närmare 20 000 indier lyckats klicka hem ett kilo lök via indiska Groupon.

 

Källa: Aljazeera

Annons