Lönsam tillväxt har aldrig varit viktigare – Så här bör du tänka!

Hur ser vi till att expansion, tillväxt & lönsamhet går hand i hand? Vi går igenom hur du som e-handlare tar din verksamhet från minus till plus.

E-handel har de senaste åren haft en stadig tillväxt med omkring 15% per år och står idag för en allt större del av företags totala försäljning. E-handelsbranschen har länge präglats av försäljningstillväxt och lönsamhet har inte stått i fokus förens nu. I och med världsläget, ekonomin och en mer mättad marknad krävs det att e-handelsbranschen ställer om och i stället fokuserar på lönsam tillväxt.

I och med en kraftig ökning av försäljning via e-handel, så ökar också komplexiteten i försörjningskedjan. Flerkanalsförsäljning, ökade krav på korta leveranser, ur-krympta lager, kostsamma retur- och lagerkostnader är bara några exempel på moment som påverkar lönsamheten i verksamheten. Många nya initiativ måste göras parallellt för att ens kunna mätas mot övriga spelare inom e-handelsbranschen och konsumenternas krav. 

Logistiksystemsföretaget IMI Supply Chain Solutions har sett det växande behovet av en logistikplattform som uppfyller e-handelns krav och som samtidigt möjliggör för en hållbar och lönsam tillväxt. I och med detta lanserar IMI nu SaaS-lösningen IMI GO!, en logistikplattform som revolutionerar e-handelsbranschen. Plattformen är utformad efter e-handelns behov genom en unik kombination av lagerhantering, leverans och returer, allt hos en och samma leverantör i en och samma plattform. IMI som leverantör besitter mångårig expertkunskap inom logistikområdet och har hjälpt många snabbväxande och framgångsrika bolag att effektivisera sin logistikkedja. 

Läs mer om lagerhanteringssystem för e-handel 

Nyckeln till lönsam tillväxt – Optimera era resurser genom automatiserade processer

Backar man bandet och tittar på vad lönsamhet faktiskt är så kan vi säga att det i grund och botten handlar om att hushålla med resurser. Detta kan vi i sin tur översätta till att optimera de resurser vi har. IMI vill trycka på vikten av att ha ett system som automatiserar processer som i många fall annars kräver manuella handpåläggningar. Då vill vi att du ställer dig frågan, hur effektivt är egentligen våra IT-system? Med IMI GO! skapar IMI bästa möjliga förutsättningar för att automatisera systemprocessen för plock, pack, påfyllning, transport och retur. Enkla saker så som att uppdatera eller skriva ut en etikett görs direkt genom systemet, en plockare ska kunna plocka flera order samtidigt för att slippa gå samma rutter om och om igen. Detta är bara några av få saker som IMI GO! systemet automatiserar. 

Flexibla och prisvärda system – En möjliggörare för framtiden

En annan viktig del inom e-handeln är att kunna leverera, under både låg och högsäsong med allt ifrån Black Friday, mellandagsrea, högtider och andra oförutsägbara händelser. Det kan även handla om expansion i andra länder vilket kräver en flexibel IT miljö som inte hämmar en snabb expansion. IMI GO! möjliggör snabb upp & ner skalning genom effektiva processer och ett brett erbjudande av olika integrationsmöjligheter. Systemet har även en kombinerad WMS och TA modul som enkelt kan addera och byta transportörer. Detta i kombination med automatiserade processer vågar IMI påstå är revolutionerande för branschen.

Gör som andra framgångsrika e-handlare, välj IMI GO! – För lagerhantering och transportadministration

Twistshake är en av IMI:s kunder som inte bara har förenklat vad som behöver göras inför expansion i nya länder, de har även sänkt sina systemkostnader och ökat produktiviteten 

Gör som Twistshake - Ta kontroll över era system- & lagerkostnader

” Vi valde IMI GO! för att kunna möjliggöra vår globala expansion inom både e-handel, b2b och marknadsplatsförsäljning. Vi ökade även produktiviteten på lagret med 80% och sänkte vår systemkostnad med 50%”

Martin Åström

COO, Twistshake 

 

Klicka här för att boka en demo