Loppisappen OnTheFlea vinner 300 000 kronor

Sveriges innovationsmyndighet, VINNOVA, och Energimyndigheten vill främja små svenska innovativa företag. Därför har de en tävling som heter VINN NU där de delar ut 300 000 kronor till 15 av de bästa projekten som anmäler sig till tävlingen.

I vår ska 157 företag ha varit med och tävlat och en av vinnarna blev loppisappen OnTheFlea som vi skrivit om tidigare. Antalet loppisappar har exploderat den senaste tiden och då kan det säkert vara bra med lite extra kosing i kassan för att nå ut.

Annons

"OnTheFlea har varit igång i ca 4 veckor och redan har över 4 000 annonser lagts upp i appen. OnTheFlea har också nyligen fått sin första emission fulltecknad hos crowdfunding-siten FundedByMe, 960.000 kronor har tagits in av ett 50-tal investerare, vilket motsvarar en värdering på ca 12 miljoner kronor och intresseanmälningarna var tre gånger emissionsbeloppet", skriver de i ett pressmeddelande.

Nu tittar OnTheFlea på att nå ut i andra länder.

– Idén med att inte kasta saker, utan att sälja dem till andra även om det är för en liten peng, känns väldigt rätt. Vår idé och plattform är också mycket enkel att anpassa till nya länder, och vi har redan diskussioner med partners i flera länder, säger VD Ola Andersson.

Källa: Press

Annons