Lovefilm lägger ner sin verksamhet i Skandinavien

Uthyrningstjänsten Lovefilm lägger ner sin verksamhet i Skandinavien. I ett mejl till kunderna skriver det Amazon-ägda företaget att webbsidan och alla konton kommer att stängas ner under sommaren.

Amazon-ägda Lovefilm som hyr ut filmer och datorspel via post, och till viss del via streaming, lägger ner sin verksamhet i Skandinavien. Via ett mail till sina kunder berättar videotjänsten att man om 30 dagar kommer att stänga av samtliga abonnemang.

"Vi på Lovefilm har den tråkiga nyheten att informera dig om att Lovefilm Sverige under sommaren kommer att stänga ned sin tjänst. Ditt abonnemang kommer att upphöra om 30 dagar, dvs 10/7-2013. Du har därefter ytterligare 30 dagar på dig att skicka tillbaka de sista skivorna, 10/8-2013. Därefter stängs websidan och ditt konto ned", skriver Lovefilm i mejlet.

Annons

Lovefilm har funnits i Sverige sedan 2002 men den 10 juli kommer kundernas konton att stängas ned, därefter har de en månad på sig att skicka tillbaka hyrda filmer. Men orsaken till varför man lägger ner vill Lovefilms Nordenchef Ira Gladnikoff inte kommentera.

– Det är ett större koncernbeslut som gäller hela den skandinaviska delen, medan det fortsätter som vanligt i Tyskland och i England.

Rekommenderar konkurrenten

I slutet av förra året berättade Amazon att man investerat stora pengar i Lovefilm, så varför man valt att lägga ner tjänsten kan vi bara spekulera i. Men det känns inte som att man planerar att lansera Amazons egen streamingtjänst på den skandinaviska marknaden.

Då hade det varit smartare att försöka locka över Lovefilms kunder men i stället har man valt att rekommendera konkurrenten Viaplay i mejlet man skickat ut till sina kunder.

– Eftersom många av våra kunder har varit med länge vill vi ge dem en liten hej då-present i form av ett erbjudande hos Viaplay, säger Ira Gladnikoff.

Källa: Dagens Media

Annons