Luftiga paket förbryllar kunder och media

Sydsvenskan skriver idag om en kund som beställde ett par hörlurar på nätet. När dessa skulle hämtas ut möttes kunden av ett gigantiskt paket och undrade då om något blivit fel i beställningen.

Paketet var dock fyllt med luft, utöver själva hörlurarna, vilket förmodligen inte chockar rutinerade e-handlare. Många större nätbutiker har förmodligen fraktavtal utan volymtaxering och att jobba med lådor i alla möjliga storlekar är förstås även det ett problem.

Det är alltså inte ovanligt att kunder möts av luft i paketen.

Annons

Även om kunderna och media inte är medvetna om e-handlarnas vardag så tar de upp fakta om att transporterna faktiskt ökar och den miljöpåverkan som de har.

Skära ner paketen

Det kan alltså vara en god idé att skära ner paketen eller varför inte återanvända inkommande emballage för utgående varor?

Om inte annat kan tajtare paket i alla fall vara bra för kundrelationen. För de luftiga paketen sätter tydligen sina spår:

– Tanken på elektronikjättens nonchalanta syn på transporter och föroreningar lär däremot störa mitt lyssnande under lång tid framöver, säger hörlurskunden till Sydsvenskan.

Samtidigt sitter förmodligen flera e-handlare och är avundsjuka på de frikostiga fraktavtal som finns där ute.

Uppdatering:
Sydsvenskans artikel har fått många e-handlare att reagera och den diskuteras bland annat här i vårt forum.

Annons